Woningontruiming voorinspectie huurwoning

Een rapporteur maakt met u een afspraak voor de voorinspectie in uw woning. Het is belangrijk dat u bij die voorinspectie zelf ook aanwezig bent. Bij de voorinspectie krijgt u van de rapporteur te horen wat u moet doen om de woning naar behoren achter te laten. Dat kan betekenen dat u voor het verlaten van de woning bijvoorbeeld nog onderhoudswerkzaamheden moet verrichten of dat u gebreken moet herstellen.

Ook is het mogelijk dat u de door u aangebrachte of van de vorige huurder overgenomen wijzigingen ongedaan moet maken. De rapporteur legt alles vast in het voorinspectierapport. Dit rapport wordt zowel door u als door de rapporteur ondertekend. U krijgt een exemplaar van dat rapport.

 

De verhuurder hanteert bij de beëindiging van de huurovereenkomst de volgende hoofdregel: voordat u de woning definitief verlaat, dient u de woning geheel ontruimd en schoon op te leveren, in een goede en in de oorspronkelijke staat. De oorspronkelijke staat is de staat waarin u de woning bij het aangaan van de huurovereenkomst ontving. Het spreekt vanzelf dat de normale veroudering die de woning tijdens uw bewoning, ondanks tijdig en goed onderhoud, heeft ondergaan hierbij buiten beschouwing wordt gelaten.

Deze hoofdregel en de andere regels gelden ook voor bijbehorende voorzieningen zoals een berging, schuur of garage.

 

Vraag altijd een gratis voorinspectie aan bij uw woningcorporatie om misverstanden te voorkomen bij de eindinspectie.

Uw woning ook professioneel laten ontruimen zonder zorgen .Neem contact met ons op via het onderstaande formulier en wij reageren binnen 24 uur.